Переможниця "Коронації слова" мріє про мультфільм за її твором

теґи: "Лісова царівна і Зорегляд", Катерина Цимбаліст, Коронація слова 2012

Переможниця літературного конкурсу "Коронація слова" у номінації "П'єси для дітей" Катерина Цимбаліст свій твір "Лісова царівна і Зорегляд" писала у кав'ярні.

"Фактично це зайняло рік. Писала його 2010-го. Це перший великий твір, який я написала — на 67 сторінок. Перші 13 сторінок писала півроку. Потім вирішила, що братиму участь у "Коронації" і за 4 місяці доробила решту. Це віршована казка. Але я не оцінювала б її як дитячу, скоріше для молоді вона. Філософська. Білобог створив душі, заселив їх на землю. Але долю дав одну на двох. Є чорні сили, які працюють над тим, щоб ці душі ніколи не зустрілися. Кожного дня писала годину. Йшла із дому, сідала десь у кав'ярні і годину працювала. Напишу 1 сторінку, наступного дня редагую її. За місяць до подачі мені вже нічого не заважало — ні маленька дитина, 3 роки тоді було сину, нічого", – розповіла письменниця.

На "Коронацію слова" Катерина Цимбаліст цей твір подавала вдруге.

"У 2011-му подавала цей твір як кіносценарій. Не пройшов навіть до журі, на початковому етапі відсіяли. Цього року переробила і подала як п'єсу для дітей. Журі одноголосно визнали його кращим. Але повторююсь, вона не дуже дитяча. Сину зараз 5 рочків. Чоловік читає йому її, але для нього це зарано, мало що розуміє. Багатьох слів не знає. Ця п'єса для дітей десь років від 10. Дуже хочу поставити її. Студентський театр при інституті Драгоманова зацікавився. Будемо пробувати. Ще одна мрія – мультфільм на основі цієї п'єси", – зазначила Цимбаліст.


Тетяна ІВАНОЧКО
 

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_peremozhnicya-koronaciji-slova-mrie-pro-multfilm-za-jiji-tvorom/440198">Gazeta.ua</a>

http://gazeta.ua