Google порахував усі найменування книг, які виходили на планеті

теґи: Google Books, google, Книги, інтернет

У рамках проекту , що працює над оцифровкою і викладанням в інтернет усіх створених на планеті книг, були проведені розрахунки кількості найменувань книг, що виходили в світ за всю історію людства.

Згідно цим підрахункам, загальна кількість усіх наукових, художніх і публіцистичних книг, написаних за всю історію існування планети, складає 129 864 880 найменувань книг. У розрахунках враховувалися саме унікальні видання, а не їхні тиражі.

Підрахунки проводилися таким чином: спочатку були проаналізовані численні каталоги, зокрема надані бібліотекою Конгресу США, потім усунені дубльовані дані і номери ISBN, привласнені друкарським виданням, книгам, які не є книгами, а також відсіяна вся урядова документація. Звичайно, з урахуванням того, що щодня в світі видаються сотні книг, отримане число постійно збільшуватиметься.

Підрахунок також показав трійку найбільш читаних книг в світі. На першому місці  -- Біблія,  друге місце зайняв цитатник Мао Цзедуна, а на третьому опинився роман Джона Р.Р. Толкіена «Володар кілець».

 

novostiliteratury.ru