Нащадки Діккенса й Толкієна разом писатимуть книги для дітей

теґи: Толкієн, Чарльз Діккенс

Нащадки видатних англійських письменників Джона Толкієна і Чарльза Діккенса створять разом два нових твори для дітей. Як було оголошено тут сьогодні, книги в жанрі "фентезі" надійдуть у продаж вже в нинішньому році.

Поет і критик Майкл Толкієн, старший внук автора "Хоббіта" й "Володаря кілець", напише два романи у віршах на основі тих розповідей, які в дитинстві читав йому дідусь.

Майкл Толкієн вперше почув ці казки в 40-50-ті роки минулого століття, ще будучи дитиною. Пізніше він читав їх своїм дітям. Взявшись за віршоване перекладення творів англійської письменниці, Толкієн вирішив таким чином віддати данину тепер уже забутим книгам і "відтворити дух оригіналу в новому вигляді".

У свою чергу, актор Джеральд Діккенс, який доводиться праправнуком творцеві "Олівера Твіста", прочитає текст для запису аудіоверсії книг.

Як зазначили у видавництві "Темз Рівер Пресс" (Thames River Press), натхненням для першого видання під назвою "Wish" ("Бажання") послужила розповідь Флоренс Боун 1923 "The Rose-Coloured Wish" ("Бажання рожевого кольору"). Вона оповідає історію двох дітей, які вирішують використовувати чарівні камені злого чаклуна для порятунку їх рідної долини, але зустрічають на своєму шляху безліч перешкод.

Друга книга, яка буде називатися "Rainbow" ("Веселка"), заснована на іншому оповіданні Боун "The Other Side of Rainbow" ("Інша сторона веселки").

Обидва твори побачать світ восени цього року.


ИТАР-ТАСС