Почався турнір літературних збірних з футболу України, Німеччини та Польщі "Книга в футболі. Футбол у книзі"

теґи: Літературна збірна України, Німеччина, Польща, Україна, футбол

10-16 травня проходить турнір літературних збірних з футболу України, Німеччини та Польщі "Книга в футболі. Футбол у книзі". 10 травня письменники гратимуть у Берліні, 13-го — у Кракові, 16-го — у Львові.

"Граю в позиції напівзахисника на лівому фланзі. Основна функція – створювати проблеми захисникам суперника. В житті у мене така ж позиція. Хоча, серйозних негараздів "Маруся" нікому не створює. Хіба трошки Спілці письменників. Вона ніби зараз оновилася — насправді так і лишилась політично заангажованою. Одного бютівця туди кинули і все. А так все те саме: перерозподіл майна, будинки все ділять. Ми стібемся з цього в інтернеті, рушимо їхні старечі маразматичні штуки. Стою в захисті молодих авторів. Влаштовуємо літературні школи, де молодих авторів з усієї України вчать досвідчені письменники. Потім видаємо альманах з їхніми текстами. Фінансують це діло невеличкі контори, які до літератури жодного відношення не мають. Розробляю проект, розсилаю його різним підприємствам. Потім дзвоню — чи зацікавив когось", – розповів координатор літературного клубу "Маруся" Дмитро Стретович.

У літературній збірній України грають письменники Олександр Ушкалов і Євген Положій, автор текстів гурту Kozak System (колишні "Гайдамаки") Іван Леньо, поет Павло Коробчук та координатори літературного клубу "Маруся" Дмитро Стретович і Тарас Шако, а також інші. Капітан команди — поет Сергій Жадан.

"У футболі на моїй позиції багато вільного простору, є де "розігнатися". У літературному менеджменті взагалі "поле ніким не пахане". Ми — такі собі Колумби. Більшість займаються аматорством і швидко "забивають". "Маруся" систематично намагається перетворити видання книжок в механізм. Моя позиція — майже невидима. Виконую функцію провідника – доставити м'яч форварду, донести літературу до читачів. З дівчатами більше адреналіну приносить позиція нападника. Але інколи просто не встигаю атакувати й опиняюся в захисті", – додав Стретович.



Тетяна ІВАНОЧКО

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_ukrajinska-literaturna-zbirna-z-futbolu-gratime-z-nimeckoyu-ta-polskoyu/434679">Gazeta.ua</a>

http://gazeta.ua