Італійський журналіст презентував книгу про Україну

теґи: "Подорожі до незнайомої Європи", "Україна. Держава на межі", Массиміліано Ді Паскуале, книжки про Україну, подорожі

Журналіст і письменник Массиміліано Ді Паскуале називає себе італійцем, закоханим в Україну. Він не має дружини-українки, не займається науковою україністикою, але його зацікавлення Україною перетворилося у професію.

Протягом восьми років він об'їздив понад 20 міст у різних регіонах України, пише Радіо Свобода.

Свої спостереження і міркування допитливий італієць виклав у книжці, яку назвав "Україна. Держава на межі" із підзаголовком "Подорожі до незнайомої Європи".

"Книжка – це подорож, що починається в Івано-Франківську і закінчується у Чернівцях після відвідин України центральної, східної, південної і Криму. Але це не є розповідь про коротке перебування. Я описую міста, які відвідував кілька разів у різні періоди. У деяких розділах я намагаюся пояснити навіть зміни, що сталися у цих містах за 8 років. Наприклад, яким був Київ 2004 року напередодні Помаранчевої революції, і який Київ нині за президента Віктора Януковича", – додає Массиміліано Ді Паскуале.

"Розповідаючи про монументи та історію країни, я особливе місце присвятив зустрічам із різними людьми. Це звичайні українці, яких я зустрічав на базарах, у потягах чи маршрутках. До книжки увійшли також інтерв'ю з відомими людьми", – розповів автор.

У книжці є розмови з письменниками Сергієм Жаданом, Оксаною Забужко, правозахисником Євгеном Захаровим та інтерв'ю автора з Віктором Ющенком.

"За 8 років подорожей я зустрічав дуже гостинних, великодушних людей. Я маю гарні спогади про українські свята й застілля. Бесіди і жарти зі смаженим шашликом і за чарочкою горілки – ось таку дружню, веселу атмосферу хочеться пам'ятати", – додав Массиміліано Ді Паскуале.

Книжка Массиміліано Ді Паскуале – друга друкована праця про Україну. Два роки тому побачила світ його перша книжка-фотоальбом "В Україні. Світлини для щоденника".

Невдовзі автор вирушає знову до України для роботи над оновленим виданням туристичного англомовного довідника Bradt guide Ukraine.


Радіо Свобода