Поетична серія «Зона Овідія» святкує ювілей – 50!

теґи: 2013 рік, Зона Овідія, видавництво «Факт», поезія

«Зона Овідія» – найбільша і найавторитетніша в Україні серія поетичних книжок, аналогів якій немає. Її натхненник — лауреат Шевченківської премії Тарас Федюк — не дав загинути цьому проекту навіть під час кризи!

А 30 січня «Зона Овідія» відсвяткувала ювілей — 50! Тобто вийшла 50-та, ювілейна, книжка.

На святкуванні ювілею  пригощали присутніх поезією Тарас Федюк, Іван Андрусяк, Анатолій Дністровий, Олег Романенко, Олексій Зарахович, Людмила Дядченко, Юля Нестерова, Людмила Таран, Дмитро Лазуткін, Сеогій Пантюк, Павло Вольвач, Маріанна Кіяновська, Віктор Неборак.

Серія існує з 2003 року, за цей час в ній вийшло вже 50 книжок. До 2011 року книжки виходили у київському видавництві «Факт». Відтепер видавцем виступає «Зелений Пес»

За вісім років існування «Зона Овідія» стала стартом літературної кар’єри для багатьох молодих поетів. Виходили в ній і твори маститих авторів, зокрема номінанта на Шевченківську премію Павла Вольвача, секс-символа сучукрліт Дмитра Лазуткіна, автора дитячих книжок та еротичних віршів Олександра Гавроша, улюбленця жінок Сергія Пантюка, відомого та, останнім часом, скандального критика Юрія Кучерявого, молодого і перспективного Олега Коцарева та інших.

Друг Читача