З 21 по 25 січня на Першому каналі буде «Тиждень книжкової моди»

теґи: 2013 рік, Олесь Терещенко, Перший канал, Тиждень книжкової моди

З 21 по 25 січня Перший національний запускає цикл програм «Тиждень книжкової моди». Про це повідомляє прес-служба каналу.

З 22 по 25 січня о 09:05 в ефір Першого каналу виходитиме програма «Про головне. Тиждень книжкової моди». Її ведучий Олесь Терещенко буде обговорювати з гостями студії проблеми українського книговидання та результати Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2012». Глядачі програми також першими почують імена авторів та назви творів лауреатів рейтингу. Це відбудеться у прямому ефірі програми «Легко бути жінкою. Книжка року-2012», яка вийде в ефір у п'ятницю, 25 січня, о 10:15.

«Щорічний Всеукраїнський рейтинг "Книжка року", який визначає найкращі книжки на українському видавничому ринку, є дуже важливим. Саме він допомагає читачам зорієнтуватися у величезній кількості авторів і творів, а також пропагує серед українців процес читання. Всебічне висвітлення подій та новин відбору найкращих книжок 2012 року на Першому національному є ще одним кроком до виконання надзвичайно важливого соціального завдання – популяризації читання в Україні, адже останнім часом діти і молодь стали набагато менше часу проводити у товаристві хорошої книги. Я сподіваюся, що програми, які вийдуть в ефір Першого протягом тижня з 21 по 25 січня спонукатимуть нашу багатомільйонну аудиторію більше читати», – сказав генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» був заснований у 2000 році, коли Центр рейтингових досліджень «Еліт-Профі» здійснив перше в українській книжковій історії презентативне експертне опитування «Книжка року – 99». Результати книжкового рейтингу висвітлювалися у пресі: у культурологічних часописах «Сучасність», «Критика», «Київ», «Радуга», «Слово і Час», «Четвер», «Українська культура» та в ілюстрованих виданнях «Гранд», «ПіК» та інших.

25 січня 2013 року буде оголошено лауреатів XIV Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2012». Цього року кращих визначатимуть у таких номінаціях: «Красне письменство», «Жанрова література (детектив /пригоди /фантастика /любовний роман /історичний роман /молодіжна проза /автобіографії)», «Зарубіжна проза /есеїстика /драматургія», «Поезія/афористика», «Софія» (українська та зарубіжна гуманітаристика).

1tv.ua / telekritika.ua