Марія Матіос: "Армагедон уже відбувся"

теґи: "Армагедон уже відбувся", Марія Матіос, видавництво "Піраміда", книжкова презентація

IMG_00136 жовтня у столичній книгарні "Є" письменниця Марія Матіос презентувала нову повість "Армагедон уже відбувся". Книга вийшла у львівському видавництві "Піраміда" 10-тисячним накладом. Має 112 сторінок, коштує 44 грн.

"Це книжка дуже гаряча, бо вона сьогоднішня. У книзі показала історичну драму через драму людини. Вона не так про підсумки життя людини, як про крах моральної ієрархії в суспільстві. Головна думка цієї розповіді проста – ніхто нікому нічого не винен, крім совісті", – розповіла Марія Матіос на презентації.

"Книга вийшла густою, її було важко писати. Хотілося у сто сторінок вкласти трагічну людську долю", – додала вона.

У повісті йдеться про життя Івана Олексюка. В молодості він вбив чоловіка і був засуджений. Через це мучиться все життя.

"Всі події реальні, відбулися у Львові. Закамуфлювала головних героїв так, що їх не впізнають навіть добрі друзі. Головного героя не любила, поки не почала розуміти. Деякі моменти з життя цієї родини викинула, бо пошкодувала читача. З ними книжка була б страшнішою", – підкреслила письменниця.

Марія Матіос розповіла, що плакала, коли писала книгу: "Під час написання плакала один раз, коли писала лист Світлани до свого батька. Було важко, бо не могла уявити себе на її місці. В листі міститься і головна думка книги — в житті ніхто нікому нічого не винен, окрім совісті".

Письменниця порадила не читати книгу тим, хто не любить рефлексувати.

"У книзі багато моїх роздумів про сенс життя і смерть. Книгу не варто читати тим, хто не любить рефлексувати", – сказала вона.


Світлана КОРЖЕНКО
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_mariya-matios-napisala-duzhe-garyachu-knizhku/403327">Gazeta.ua</a>