Українська мова дає більше можливостей у поезії, ніж російська

теґи: Анатолій Хромов, поезія, україномовна поезія, українська мова

Українська мова дає значно більше можливостей у поезії, ніж російська.

Про це зазначив молодий поет з Одеси Анатолій Хромов, який цьогоріч став одним із переможців кастингу народних еротичних поетів.

Хромов закінчив аспірантуру з історії. Найвідоміший його вірш – "Маршрутка". Римує цей вид транспорту зі словом "проститутка". Герой поезії молиться, щоб у годину пік йому нічого не відтоптали. Бо головне – "вийти з маршрутки чоловіком".

"Пишу двома мовами. Українська дає більше можливостей за російську, особливо в еротиці. У Києві вперше. Цікаво послухати, як читають інші. Львів'яни занадто манірні. І кияни від них цього набралися. В Одесі такого не розуміють. Там нормально показувати, що можеш бути таким собі "хтивим кобєльом". Бо так і є.

Ще в школі зрозумів, як поезія діє на жінок. Коли читав вірші, навколо мене збиралися вчительки і зачаровано слухали. Бувало, після виступів дівчата знайомляться, разом їдемо в нічний клуб, потім ще вірші в п'яному угарі в когось на квартирі. Але півроку, як зав'язав із цим бл...ським життям. Жінка має бути одна. І обираю ту, яка може народити вірші.

Не правда, що автори еротичних поезій сексуально незадоволені. Вони люблять не тільки цим займатися, а ще й поговорити. Кохана якось під час мого виступу почула розмову двох дівчат: "Чи йому сексу не вистачає, що таке пише?" Сказала: "Всього йому вистачає", – розповів молодий поет.


Gazeta.ua
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_ukrajinska-mova-dae-bilshe-mozhlivostej-u-poeziji-nizh-rosijska-poet/431404">Gazeta.ua</a>