Брат Габріеля Гарсіа Маркеса розповів про тяжке захворювання письменника

теґи: Біографія, Габріель Гарсія Маркес, Сто років самотності

Знаменитий колумбійський письменник, володар Нобелівської премії з літератури Габріель Гарсіа Маркес важко хворий, повідомляє BBC News в суботу, 7 липня. Як розповів брат письменника Хаїм Гарсіа Маркес на зустрічі зі студентами університету в Картахені, 85-річний Габріель Гарсіа Маркес страждає від старечого недоумства.


"У нього проблеми з пам'яттю. Іноді я плачу, розуміючи, що втрачаю його", – сказав брат письменника, додавши, що через проблеми зі здоров'ям Габріель Гарсіа Маркес більше не може писати.


Брат письменника також повідомив, що Маркес знаходиться в задовільный фізичній формі і "зберігає властиве йому почуття гумору і ентузіазм".


У колумбійських ЗМІ, повідомляє BBC News, раніше неодноразово з'являлися повідомлення про важке захворювання знаменитого письменника, проте офіційного підтвердження цих відомостей до цього моменту не було.


Габріель Гарсіа Маркес є однією з ключових фігур латиноамериканського "літературного феномену" 1960-х років. Найбільш відомою роботою колумбійського письменника вважається роман "Сто років самотності".


Lenta.ru
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_brat-gabrielya-garsia-markesa-rozpoviv-pro-tyazhke-zahvoryuvannya-pismennika/444614">Gazeta.ua</a>