Львівська облрада гальмує видання україномовних книг

теґи: ЛОДА, Львів, антикультура, книговидавництво, політика

Львівська обласна державна адміністрація звинуватила облраду у тому, що вона не хоче видавати книги українською мовою. Понад 200 найменувань книг українською мовою на Львівщині не можуть бути видані, оскільки Львівська обласна рада затримує погодження Положення про підтримку вітчизняного книговидання на 2012 рік.

Про це йдеться на офіційному сайті ЛОДА.

Рішення про включення книг до переліку видань, які претендують на підтримку обласної програми підтримки книговидання на 2012 рік, приймаються на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради, та Громадської експертної ради з питань книговидання при облраді.

Головне управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації Львівської ОДА провело усю підготовчу роботу з реалізації згаданого напрямку: так було зібрано та узагальнено усі пропозиції від авторів та книговидавців про надання підтримки українському книговидавцю; розроблено Положення про підтримку вітчизняного книговидання в рамках Регіональної програми розвитку інформаційного простору на 2012-2016 роки; внесено зміни до списку членів експертної ради.

Однак, із незрозумілих причин, станом на сьогодні дане Положення досі не підписане головою Львівської обласної ради, а засідання експертної ради так жодного разу і не відбулося.


Gazeta.ua
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/life/_lvivska-oblrada-galmue-vidannya-ukrajinomovnih-knig/450994">Gazeta.ua</a>