6) "Страшно цікаво, що буде творитися у моїй голові на старості" - Прохасько поговорив з Андруховичем

теґи: Книжковий Арсенал, Тарас Прохасько, Юрій Андрухович

На другому Книжкомову арсеналі у Києві стартував спеціальний проект під назвою "Обмін речовин". Четвертого жовтня відбувся діалог Юрія Андруховича і Тараса Прохаська.

"Мені доведеться говорити так, ніби я трохи знервований, бо я весь час чую читання прекрасних віршів, і їхні образи настільки мене хвилюють, що я підсвідомо реагую", – сказав Андрухович і запитав Прохаська, над чим він зараз працює.

"Працюю, але все настільки повільно йде, вже стільки разів казав, що так-так, я працюю. Уже сам собі перестав вірити, що можу щось написати. Дуже часто сниться, що я дописую цей твір і тримаю вже готову книжку в руках: нарешті, я маю з чим вийти з дому. Працюю над якоюсь-такою книжкою, яка подібна на дерево, як Юрко колись казав, але я ніяк не наважуся взяти до рук сикатор, щоб сформувати крону. Ще я зрозумів, що одне з моїх найбільших письменницьких завдань – прожити довго. Мені страшно цікаво, що буде творитися у моїй голові на старості. Виникає підозра, що перше, що нам приготувала старість – дедалі загостреніше почуття відповідальності. А воно трохи суперечить відчуттю свободи. Виникає питання, чи не на марно ти чекаєш старості, щоб отримати свободу", – відповів Прохасько.

Письменники проговорили годину, потім відповіли всього на декілька питань слухачів, а їх зібралося більше сотні, – поспішали у прямий ефір на 5-й канал.

 



Тетяна ІВАНОЧКО

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_strashno-cikavo-scho-bude-tvoritisya-u-mojij-golovi-na-starosti-prohasko-pogovor/459446">Gazeta.ua</a>