"Фоліо" заявило, що результати "Книжки року ВВС" - нелегітимні

теґи: Книга року ВВС, Олександр Красовицький, видавництво фоліо, літературні конкурси

Видавництво "Фоліо" офіційно заявило, що вважає результати голосування жюрі премії "Книга року ВВС – 2011" нелегитимними.

Про це йдеться у заяві генерального директора видавництва Олександра Красовицького, опублікованій на сайті "Фоліо".

"Видавництво "Фоліо" висувало на премію наступні книги: "Одіссея" Євгена Положія, "Сатирикон" Олександра Ірванця та "Побачити Алькор" Володимира Єшкілєва. Рецензія на книгу "Одіссея" Євгена Положія, яка була спочатку опубликована на сайті ВВС, була неправдивою (із тексту видно, що книгу не читали взагалі)", – заявив Красовицький.

За його словами, після звернення автора до організаторів премії рецензію замінили, але вже після того, як було прийнято рішення жюрі про п'ятірку фіналістів, і повторне голосування проведено не було.


"Виникає питання, чи читали члени жюрі всі інші книги конкурсу, чи рішення було прийнято на основі рецензій в пресі", – задається питанням гендиректор "Фоліо".

"Звертаємо увагу громадськості, що така важлива для літературного світу подія, як вручення премії "Книга року ВВС – 2011", повинна бути чистою від будь-яких припущень про порушення процедури в роботі жюрі", – наголосив Олександр Красовицький.

Нагадаємо, учора, 23 грудня, у Києво-Могилянській академії відбулося нагородження літературного конкурсу "Книжка року Бі-Бі-Сі — 2011". Перемогу здобув роман  Володимира Рутківського "Сині води".


Gazeta.ua
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_folio-zayavilo-scho-rezultati-knizhki-roku-vvs-nelegitimni/415862">Gazeta.ua</a>